MSP osudilo skidanje zastave sa rezidencije ambasadora Hrvatske u Srbiji

Vesti 21. apr 202117:02 > 17:29 25 komentara
N1

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije je danas osudilo skidanje zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora te zemlje u Beogradu, Hidajeta Biščevića.

Povezane vesti:

Ministarstvo je u saopštenju izrazilo nadu da „jedan nepromišljen i izolovani akt neće baciti senku na napore da se odnosi Srbije i Hrvatske postave na nove osnove kako bi se u budućnosti neometano razvijali u duhu uzajamnog poverenja i saradnje“.

„Uvereni smo da će nadležni organi Srbije postupati sa ozbiljnošću i hitnošću koju ovakva situacija zahteva, a da će odgovorni za ovaj vandalski čin biti pronađeni i adekvatno sankcionisani“, kažu iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarsrtvo je izrazilo žaljenje zbog neprijatnosti kojoj je bio izložen ambasador Biščević, „dokazani prijatelj Srbije i iskreni promoter unapređenja odnosa naših dveju država i naroda“.

„Srbija ostaje dosledno privržena duhu našeg naroda i tradicionalnom srpskom gostoljublju, sa željom da se svi predstavnici diplomatskog kora i svi stranci u našoj zemlji osećaju kao kod svoje kuće“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare