„Munjeviti udar“ na Tisi – vežba Rečne flotile, Ratnog vazduhoplovstva i PVO

Vesti 19. jun 202117:23 9 komentara
Ministarstvo odbrane

U okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021" pripadnici Rečne flotile realizuju na Tisi kod Titela taktička uvežbavanja i vežbe u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Povezane vesti:

Tokom vežbe proigravaju se taktičke radnje i postupci rečnih jedinica Vojske Srbije na sprečavanju prodora neprijateljskih rečnih snaga u dubinu rasporeda sopstvenih jedinica odbranom plovnog puta, dodaje se u saopštenju.

Veštim manevrom plovnih objekata u sadejstvu sa lovačko-bombarderskom avijacijom izvršavaju se taktičke radnje na blokadi i kontroli plovnog puta, desantiranje i uspostavljanje skelskog mesta prelaza, uz zaštitu brodova Rečne flotile, i proigravaju brojne druge situacije u kojima se mogu naći pripadnici rečnih jedinica prilikom realizacije borbenih dejstava u zahvatu plovnih puteva.

Na poligonu kod Titela je angažovano oko 300 pripadnika Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 12 brodova, četiri vazduhoplova, tri amfibijska transportera i više od 25 drugih plovnih objekata.

Vežbovne aktivnosti na privremenom poligonu „Titel“ deo su združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021″, koju na osam lokacija širom Srbije izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.