MUP apelovao na građane Šida i okoline da slušaju uputstva i budu oprezni

Vesti 24. sep 202300:26 2 komentara
MUP

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, obišao je večeras Šid nakon što je ovo područje zahvatilo nevreme i poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova stanovnicima ovog mesta uputiti pomoć u vidu agregata, jer je deo teritorije ove opštine ostao bez električne energije usled prekida na dalekovodu.

„Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića došao sam noćas u Šid, imajući u vidu da su usled kvara na visokonaponskoj mreži, čitav Šid i okolna mesta ostali bez struje. Na sreću, nije bilo intervencija pripadnika Sektora za vanredne situacije, ali u svakom slučaju, svi logistički kapaciteti Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova stavljeni su na raspolaganje građanima Šida. Prvenstveno, tu mislim na agregate različite snage koji su već poslati iz raznih naših jedinica u Srbiji da što pre dođu ovde u Šid i da se stave na raspolaganje građanima Šida, sve dok ovaj kvar ne bude otklonjen“, rekao je Čaušić.

Poručio je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije uvek na terenu kada je to potrebno i uvek u službi građana, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

„Nadležne službe su već na terenu. Sektor za vanredne situacije i Ministarstvo unutrašnjih poslova su uvek na terenu kada je to potrebno, pa čak i u ovim situacijama. Naglasio bih da s obzirom da je nevreme noćas pogodilo nekoliko regiona naše zemlje, da mi nismo imali intervencije izuzev uklanjanja stabala na teritoriji Novog Sada i Smedereva“, istakao je Čaušić.

Povezano:

Apelovao je na građane da slušaju uputstva nadležnih i da budu oprezni, pogotovo oni koji žive pored vototokova.

„S obzirom na to da se očekuju znatne padavine noćas i sutra na teritoriji čitave zemlje, još jednom aplelujem na građane da slušaju uputstva nadležnih i da budu veoma oprezni, naročito oni naši građani koji žive pored vodotokova. Nadamo se da ćemo da ispratimo i taj talas prvenstveno bez ikakvih ljudskih žrtava i naravno sa što manjom materijalnom štetom“, poručio je Čaušić.

Predsednik opštine Šid Zoran Semenović zahvalio se na brzoj reakciji Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Zahvaljujem se načelniku Sektora za vanredne situacije koji je odmah došao u Šid i izašao u susret svim našim zahtevima i molbama koje smo imali, kao i brzoj reakciji ministarke energetike“, rekao je Semenović.

Podsećamo, u popodnevnim časovima deo teritorije Sremskog i Podunavskog upravnog okruga zahvatilo je nevreme praćeno jakim vetrom i obilnim kišnim padavinama.

Prema informaciji Republičkog hidrometeorološkog zavoda u prethodnih šest časova, najveća količina padavina pala je na teritoriji Novog Sada, Loznice, Sombora, Sremske Mitrovice i Kikinde, dok se dodatne padavine tokom noći mogu očekivati na prostoru zapadne Srbije, Srema, Bačke i Banata.

Teritoriju opštine Šid zahvatilo je nevreme praćeno obilnim kišnim padavinama, a deo područja ostao je bez električne energije usled prekida na dalekovodu u selu Bačinci.

Na saniranju problema i sanaciji angažovana je Elektrodistribucija Beograd i Novi Sad, a Republička direkcija za robne rezerve je takođe uputila agregate velikog kapaciteta za pomoć opštini Šid.