MUP: Crnogorska poslanica zadržana zbog tableta sa liste psihoaktivnih supstanci

Vesti 08. sep 202116:0324 komentara
MUP Srbije
Izvor: N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je, reagujući na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore, istaklo da srpska policija postupa isključivo po zakonu i da je crnogorska državljanka D.S. zadržana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

„Ističemo da je prema njoj postupano u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje ličnog dostojanstva, zbog čega ne shvatamo značenje poziva Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da vlast Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prestanu sa nekorektnim postupanjem prema crnogorskim poslanicima“, navodi se u saopštenju MUP.

Povezane vesti

Dodaju da je činjenica da je D.S. na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije zadržana od strane pripadnika Granične policije zbog posedovanja tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i da će protiv nje biti podneta krivična prijava zbog osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

„Uvereni smo da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlja. Zakoni u Srbiji su isti za sve i sigurni smo da i Crna Gora teži ka tome“, poručili su iz MUP.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je ranije saopštilo da „privođenja i maltretiranja poslanika crnogorske skupštine nisu mera dobrosusedskih odnosa i ne nailaze na odobravanje nikoga u političkom životu kako Crne Gore, tako ni Srbije, bez obzira na kom se delu političkog spektra nalazili“.

Komentari

Vaš komentar