MUP: Isključen iz saobraćaja dva puta u dva dana zbog vožnje u pijanom stanju

Vesti 06. jan 202320:1710 komentara
Beograd 04.02.2022. Saobraćajna patrola, saobraćajna policija, kontrola saobraćaja, kamere, kamera, test, alko test, testiranje na alkohol Foto Petar Lazovic
Izvor: Ilustracija / Petar Lazović

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu drugi put su u razmaku od samo dva dana zaustavili i isključili iz saobraćaja četrdesetogodišnjeg državljanina Grčke koji je upravljao teretnim vozilom pod dejstvom alkohola, saopštio je MUP.

Pročitajte još:

Policija je danas oko 16.50 časova na Obilaznici oko Beograda, na teritoriji Čukarice, zaustavila kamion kojim je upravljao četrdesetogodišnjak, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 2,34 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju.

„Isti vozač isključen je iz saobraćaja i 4. januara na auto-putu Beograd-Niš kod naplatne stanice Vrčin, jer je imao 1,50 promila alkohola u organizmu. Tada je ustanovljeno i da je počinio više prekršaja u vezi sa upotrebom tahografskog listića, poštovanja radnog vremena i odmora vozača i obavezne dokumentacije iz oblasti Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, nakon čega mu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu od 100.000 dinara i osam meseci zabrane upravljanja motornim vozilom“, rekli su iz MUP-a.

Četrdesetogodišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Komentari

Vaš komentar