MUP Juriću: Strašna je laž da MUP Srbije i Vulin ignorišu Amber alert

Vesti 20. maj 202214:04 > 14:08 5 komentara
MUP Srbije
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da ima potrebu da još jednom istakne da su ova državna institucija i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u potpunosti posvećeni zaštiti dece i uvođenju svih mehanizama i alata koji mogu doprineti većoj zaštiti dece, a posebno onih mehanizama koji mogu pružiti još efikasniji i brži odgovor u pronalaženju nestale dece.

„Uz sve uvažavanje i poštovanje prema ličnom bolu Igora Jurića, moramo da istaknemo da je gospodin Jurić još jednom izneo strašnu laž na račun Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Aleksandra Vulina, rekavši da MUP Srbije i ministar Vulin ignorišu sistem za traženje nestale dece Amber alert“, saopštili su iz MUP, reagujući na gostovanje Igora Jurića u Novom danu N1.

Iz MUP su rekli i „da se radi o nečuvenoj laži govori i činjenica da su Vulin i predsedavajući Fondacije Amber Alert Evropa Frank Hoen potpisali 24. februara 2022. godine u Beogradu Memorandum o razumevanju koji značajno unapređuje aktivnosti na polju pronalaska nestale dece“.

„Takođe, gospodin Jurić je izrekao još jednu laž da nije primljen na sastanak od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, na kojem je trebalo da se vodi razgovor o modalitetima uvođenja Amber alert sistema u Srbiji. Naime, jedina istina je da je gospodin Jurić na drzak način pokazao da ne poštuje domaće stručnjake i profesionalce koji se godinama unazad bave problematikom nestale dece, tako što je svaki put napuštao razgovor sa našim profesionalcima smatrajući ih za nekompetentne“, zaključeno je u saopštenju MUP.

Podsetimo, Igor Jurić iz Centra za zlostavljanu i nestalu decu je u Novom danu N1 izjavio da je MUP neizostavan u uvođenju sistema za traženje nestale dece Amber Alert i dodao da je pitanje „kako je moguće da Vlada gotovo kompletna podržava takav jedan sistem, a da ministar unutrašnjih poslova daje sebi za pravo da to sve ignoriše“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare