MUP: Kod Srpskog Krstura otkriven ilegalni kamp migranata

Vesti 04. jul 202109:28 > 10:20 18 komentara
Srpski Krstur, migranti, ilegalni kamp
MUP Srbije

Pripadnici policije su rano jutros na području Srpskog Кrstura u opštini Novi Кneževac, u akciji "Plaža", otkrili kamp ilegalnih migranata među kojima su pronađena bezbednosno interesantna lica, kao i predmeti, saopšteno je iz MUP.

U saopštenju se navodi da su akciji, koja je bila usmerena na otkrivanje ilegalnih migranata i identifikaciju među njima osoba za koje postoje indicije da se bave krijumčarenjem ljudi, krađama, iznudama nad iregularnim migrantima i drugim krivičnim delima, prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor Policije Vladimir Rebić.

Vulin je rekao da su uhapšeni pripadnici krijumčarske bande vršili „različita krivična dela i bili razlog da se naši građani u ovom delu Srbije osete nebezbednim“, kao i da se to „neće dozvoliti i neće se tolerisati“.

Izvor: Tanjug

Prema njegovim rečima, „migrantska kriza nije nešto što je izazvala Srbija“, ona je „neće ni rešiti, ali na našoj teritoriji migranti će morati da se ponašaju u skladu sa zakonom i zakon važi za sve“.

„Кao što važi za naše građane, važi i za migrante. Nećemo dozvoliti da migranti vrše krivična dela prema našim građanima, ali nećemo ni dozvoliti ni da se iživljavaju i vrše krivična dela prema pripadnicima migrantske populacije. Zakon važi za sve“, kazao je Vulin.

Кomesar Komesarijata Srbije za izbeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je da Srbija ozbiljno pristupa migracionom problemu i da Evropa nema puno ministara unutrašnjih poslova koji u ranim jutarnjim satima sa svojim pripadnicima učestvuju u akcijama, lično im pružajući podršku i pomoć.

Zatečeni migranti u ilegalnom kampu na obali Tise biće dislocirani iz Srpskog Кrstura u Prihvatni centar Preševo, dok će rad sa bezbednosno interesantnim licima preuzeti pripadnici Policijske uprave Кikinda i Služba za borbu protiv terorizma.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare