MUP: Lokalizovani požari kod Nove Varoši i na Crnom Vrhu

Vesti 30. jul 202119:36 1 komentar
MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice uspeli da lokalizuju požare na izuzetno nepristupačnom terenu i u veoma otežavajućim vremenskim okolnostima u okolini mesta Negbina kod Nove Varoši i na Crnom Vrhu kod Priboja.

Vulin je rekao da je Helikopterska jedinica u 77 naleta izbacila oko 100 tona vode, čime su požari lokalizovani, saopštio je MUP Srbija.

U borbi sa vatrenom stihijom bilo je angažovano ozbiljno ljudstvo i tehnika Ministarstva unutrašnjih poslova, 121 vatrogasac-spasilac iz čak 19 gradova sa 42 vozila koji su gasili požare sa zemlje i 4 helikoptera i 13 pripadnika Helikopterske jedinice, naveo je Vulin.

Vatrogasci-spasioci iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Kragujevca, Čačka, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada, Prokuplja, Pančeva, Smedereva, Niša, Priboja, Šapca i Sremske Mitrovice ostaju na terenu radi kontrole požarišta i njihove potpune likvidacije, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare