MUP: Nismo popustili pod pritiskom, zabrana održavanja šetnje ostaje na snazi

Vesti 16. sep 202218:23 komentara
Prajd Beograd Narodna skupština Srbije
Andrej ISAKOVIC / AFP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da zabrana održavanja šetnje u organizaciji Evroprajda 2022 ostaje na snazi, saopštilo je to ministarstvo.

Povezane vesti:

„Zbog različitih laži, podmetanja i pokušaja da se unizi Republika Srbija, njen pravni sistem i njene institucije, želim da saopštim građanima Srbije da niko, a najmanje Ministarstvo unutrašnjih poslova, nije popustio pod pritiscima velikih sila Zapada. Zabrana održavanja šetnje u organizaciji Evroprajda 2022, kako je već saopšteno, ostaje na snazi“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je održavanje Parade ponosa, šetnje u okviru Evroprajda 2022, koja je bila zakazana za subotu, 17. septembra.

Organizatori Evroprajda potom su predali Vladi Srbije peticiju sa 27.000 potpisa u kojoj se traži od predsednika i premijerke da „omoguće održavanje Evroprajda 2022 onako kako je to planirano“ i saopštili su novu rutu subotnje šetnje – od Ustavnog suda do Tašmajdana.