MUP: Nijedna prijava o glasačkim listićima osoba koje nisu prijavljene na adresi

Vesti 28. mar 202214:06 57 komentara
MUP Srbije
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je saopštilo da policiji nije podneta nijedna prijava građana u vezi sa navodima pojedinih stranaka da su se sugrađani žalili da im na adrese dolaze glasački listići osoba koje na njima nisu prijavljene.

„Detaljnom proverom ministarstvo je utvrdilo da nijedna prijava koja se odnosi na takvu pritužbu nije podneta, niti je bilo prijava vezanih za navodno organizovano i unapred pripremljeno prijavljivanje građana u Policijskoj stanici Zvezdara“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

MUP dodaje da je, prilikom prijave prebivališta, stranka koja se prijavljuje na adresu u obavezi da osim uplatnice, koja je generisana preko e uprave i za svakog građanina ponaosob jedinstvena, ima i ličnu kartu.

Uz to, prema Zakonu o prebivalištu i boravištu, za prijavu prebivališta neophodno je da pokaže original vlasničkog lista stana na koji se stranka prijavljuje.

Takođe, potrebno je i prisustvo vlasnika stana koji kod sebe mora imati ličnu kartu ili da stranka pokaže ličnu kartu vlasnika stana.

„Dakle, da bi se promenilo prebivalište potrebno je kumulativno ispuniti sve uslove, a svi traženi dokumenti uslov su kako bi se sprečile bilo kakve zloupotrebe“, saopštio je MUP.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare