MUP: Više od 100 ljudi evakuisano iz poplavljenih objekata i vozila, 20 požara

Vesti 06. jul 202207:22 > 07:54 70 komentara
poplava
MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su u utorak u popodnevnim i večernjim satima pomagali svojim sugrađanima, ugroženim posledicama snažnog nevremena koje je pogodilo Srbiju.

U saopštenju MUP-a se navodi da su pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele zemlje imali 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

Povezane vesti

„Svi požari su ugašeni, a povređenih lica nije bilo. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba“, navodi se.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu.

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije
poplava poplava
MUP Srbije
poplava poplava
MUP Srbije

„Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam“, piše u saopštenju.

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma, saopštio je MUP.

Komentari (70)

Vidi sve komentare