MUP: Od početka godine u vozovima bilo 80 zaplena narkotika

Vesti 30. jun 202214:31 1 komentar
Shutterstock/ilustracija

Pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na železnici od početka godine zaplenili su, u 80 navrata, različite vrste narkotika kod putnika i zatekli dvojicu izvršilaca džepnih krađa u vozu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je naveo i da je policija identifikovala troje maloletnika, koji su na stajalištu Kamendin kamenjem oštetili karoseriju voza „Soko“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pročitajte još

Naglasio je da je važno da domaća železnica bude sigurna i bezbedna, te najavio da će MUP i u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu železničkog saobraćaja.

MUP je naveo da su pripadnici policije izveli jednodnevnu međunarodnu akciju, u kojoj su na železničkim stanicama Prokop, Zemun i Vukov spomenik kontrolisali 70 vozova, od čega su četiri međunarodna, 35 brzih i 31 putnički.

Tokom te akcije, policija je proverila identitete za 85 osoba i izvršila kontrolu 55 putničkih prtljaga.

Prilikom postupanja nije bilo dovedenih lica u službene prostorije policije, a protiv dve osobe su podnete prekršajne prijave iz Zakona o ličnoj karti.

Na auto vozu, koji je sastavni deo međunarodnog voza Beograd-Bar, pregledano je 29 putničkih vozila a izvršena je provera 30 putnika.

MUP je učestvovao u akciji organizacije „RAILPOL“, međunarodne organizacije za obavljanje policijskih poslova na železnici, sa ciljem unapređenja saradnje železničkih policija Evrope radi prevencije prekograničnog kriminala.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare