MUP: Pripadnici policije nisu vršili nasilje nad demonstrantima u Novom Sadu

Vesti 22. jul 202211:01 > 11:1247 komentara
Protest novi sad, sednica skupštine GUP, skupština novi sad, sukob, građani, policija, obezbeđenje, bele majice, hapšenje,
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da pripadnici policije u četvrtak u Novom Sadu nisu vršili nasilje nad demonstrantima, a da su navodi medija, političara i nevladinih organizacija o nasilju - lažni. Dodaje se da je među demonstrantima bilo najmanje Novosađana, a najviše iz Beograda, Požege i drugih gradova.

„Svi ti lažni navodi o srpskoj policiji, koji dolaze od strane određenih medija, političara i nevladinih organizacija, imaju jedino za cilj da naruše ugled naših pripadnika i naše institucije“, navodi se u saopštenju MUP.

Dodali su da je, zahvaljujući profesionalnom i efikasnom radu pripadnika policije, „nasilna grupa demonstranata, koju su činili i politički aktivisti, sprečena da sruši zaštitnu ogradu, upadne na sednicu Skupštine grada Novog Sada i izazove haos i nerede“.

„I pored toga što su demonstranti iskazivali nasilje prema pripadnicima policije, tako što su ih gađali kamenicama, flašama, udarali ih raznim predmetima, polivali ih zelenom farbom i upućivali najpogrdnije psovke, pripadnici policije su sačuvali stabilan javni red i mir. Policija će, uprkos brojnim napadima i brojnim lažima izrečenim na njihov rad, počevši od one laži da nehumano postupa prema migrantima, pa sve do ove najnovije da je vršila nasilje nad demonstrantima, nastaviti da svoj posao radi odgovorno, efikasno, savesno, u skladu sa zakonom, da čuva javni red i mir i da štiti građane i poredak“, zaključeno je u saopštenju.

Podsetimo, MUP je u četvrtak saopštio da su privedene dve osobe u Novom Sadu, zbog napada na službeno lice.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da su „zgubidani došli da prave haos“ i da policija nije upotrebila silu.

Komentari

Vaš komentar