MUP: Razbijena krijumčarska banda, pronađeno oružje i 120 ilegalnih migranata

Vesti 26. jul 202210:55 > 10:58 3 komentara
Ministarstvo unutrašnjih poslova

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sproveli su akciju na prostoru Malog Horgoša i razbili još jednu krijumčarsku bandu.

Kako se navodi u saopštenju MUP, pronađeno je 120 ilegalnih migranata i hladno i vatreno oružje, kao i više stotina pasoša i ličnih dokumenata koje su krijumčari oduzeli migrantima.

Pročitajte još

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao akciji, istakao je da je država Srbija odgovorna, humana i organizovana zemlja u kojoj se poštuju zakoni i dostojanstvo svakog čoveka.

„Svako ljudsko biće koje se nađe na našoj teritoriji ima prava koja bespogovorno poštujemo, ima pravo na dostojanstvo, ali nijedna krijumčarska banda neće proći kroz Srbiju, a da bude naoružana, da ne bude pronađena, razbijena i kažnjena“, poručio je Vulin.

Naglasio je da Srbija nastavlja sa kontinuiranim radom na kontroli ilegalnih migracija i „raznu bandu i ološ koji nosi oružje pronalazi i odvodi u zatvore, gde će se suočiti sa pravdom“.

„Srbija nije parking za migrante. Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način menja i ugrožava dolaskom migranata ili bilo koga drugog. Država Srbija vodi računa da na celoj njenoj teritoriji samo ona, samo država Srbija, može da ima monopol na primenu fizičke sile. Mi čuvamo naš način života, poštujemo dostojanstvo svakog čoveka, ali u ovoj zemlji ćete poštovati zakon i nećete biti naoružani“, kazao je.

Ministarstvo unutrašnjih poslova

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano vrše kontrolu kretanja i boravka ilegalnih migranata u okolini granice sa Mađarskom, u cilju pronalska krijumčara i oružja, kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana Srbije, kao i samih migranata“, zaključeno je u saopštenju MUP.

Komentari (3)

Vidi sve komentare