MUP: Saobraćajni policajac poginuo tokom službenog zadatka u nesreći u Rumenki

Vesti 19. avg 202217:02 1 komentar
policija, policajci, saobraćajna policija
N1/arhiva, ilustracija

Pripadnik policije Božidar Koprivica (36) iz Policijske uprave u Novom Sadu, koji je bio zaposlen u Odeljenju saobraćajne policije, Saobraćajne policijske ispostave Zapad, poginuo je u četvrtak u saobraćajnoj nesreći na motociklu, tokom službenog zadatka.

Kako se navodi u saopštenju MUP, nakon dojave da jedan vozač ugrožava sebe i druge, Koprivica je krenuo u poteru za njim po Rumenki, a dok se kretao putem sa prvenstvom prolaza, iz sporedne ulice je izašlo vozilo i preseklo mu put, a njegov motocikl je udario u suvozačeva vrata.

Povezane vesti

Navodi se da je Božidar Koprivica završio Srednju školu unutrašnjih poslova, a u Ministarstvu je bio zaposlen od 2005. godine, najpre u Policijskoj ispostavi Klisa, potom i na Detelinari, dok je od 2009. u Odeljenju saobraćajne policije.

Iz MUP ističu da su predani rad i časno i savesno obavljanje policijskih zadataka kvaliteti zbog kojih je bio omiljen među kolegama.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin uputio je izraze saučešća porodici Koprivica i kazao da je srpska policija izgubila hrabrog i požrtvovanog pripadnika koji je svoj život izgubio časno radeći svoj posao.

Vulin je istakao da policajac Božidar Koprivica nikada neće biti zaboravljen niti od strane svojih kolega niti od strane države i Ministarstva unutrašnjih poslova, te da će se o porodici Koprivica posebno brinuti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare