MUP se priprema za obilne padavine, sistem zaštite podignut na najviši nivo

Vesti 29. maj 202319:24 2 komentara
Tanjug/ Vladimir Šporčić

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić održao je u ponedeljak sastanak sa načelnicima organizacionih jedinica Sektora u Srbiji, direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem i pomoćnikom direktora RHMZ Goranom Mihajlovićem zbog najave da se tokom nedelje očekuju obilne padavine u Srbiji.

Cilj sastanka je preduzimanja pravovremenih preventivnih i operativnih mera kako bi se ceo sistem zaštite i spasavanja podigao na najviši nivo, jer bi najavljene padavine mogle prouzrokovati bujične poplave, saopštio je MUP.

Na sastanku je dogovoreno da se, bez odlaganja, nastavi obilazak stanovništva u područjima gde su najavljene obilne padavine i evidentirana kritična mesta i područja gde su u toku sanacioni radovi.

Posle obilnih padavina koje su prethodnih dana prouzrokovale bujične poplave, iz kojih su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a evakuisali 12 osoba, predstavnici MUP nastavljaju da pomažu stanovništvu u saniranju posledica kroz crpljenje vode iz poplavljenih domaćinstava, dodaje se u saopštenju.

Po potrebi biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare