MUP: U Ritopeku pronađeni dokazi protiv klana Belivuk-Miljković

Vesti 24. apr 202115:58 > 16:50 komentara

Pripadnici policije, Bezbednosno informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal zaplenili su oružje u tajnoj sobi u kući u beogradskom naselju Ritopek koju je koristila osumnjičena grupa Veljka Belivuka, saopštio je MUP.

„U sklopu naše istrage, nakon razgovora sa značajnim brojem pripadnika ovog klana, došli smo do informacija koje su nas odvele do tajne sobe koja se nalazi u kući u Ritopeku“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Povezane vesti:

On je obišao prostorije Policijske Uprave za grad Beograd u kojima je izloženo novozaplenjeno oružje i eksploziv u kući u Ritopeku, koja je pripadala članovima klana Belivuk – Miljković, navodi se u saopštenju.

„U toj kući, ‘kući strave’, dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. U sklopu te kuće pronađena je i tajna prostorija, vrlo vešto i efikasno sakrivena, do koje možda ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podele tu informaciju sa nama i u kojoj smo pronašli zastrašujuće veliku količinu naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani. U toj prostoriji smo pronašli i industrijske mašine za mlevenje mesa, za mlevenje kostiju. Pripadnici naših forenzičkih timova rade na istraživanju bioloških tragova kojih ima u velikoj količini“, istakao je ministar Vulin.

Ministar je dodao da je Tužilaštvo za organizovani kriminal veoma zadovoljno kvalitetom i sadržinom materijalnih dokaza koji, bez svake sumnje, objašnjavaju i ukazuju na to šta su radili članovi ove organizovane kriminalne grupe.

Vulin je poručio javnosti da ne dozvole da bilo ko pokuša da relativizuje ovo što je pronađeno i što se otkriva, i da niko ne pokušava da ovo predstavi kao politički ili navijački obračun.

„Ovo je obračun sa najozbiljnijom organizovanom kriminalnom grupom još od Zemunskog klana. Ovo je obračun sa ljudima koji su na najmonstruozniji način ubijali druge ljude, ovo je obračun sa ljudima koji su imali takvu količinu naoružanja i eksploziva, da su bili u stanju da vode pravi sukob gotovo i sa državom“, naglasio je ministar Vulin.

Ministar policije se zahvalio pripadnicima MUP-a, BIA i Tužilaštvu za organizovani kriminal na ogromnom radu i trudu, i dodao da ne može da isključi mogućnost da ovakvih tajnih prostorija ne postoji još, kao i da će policija učiniti sve da one budu pronađene.

MUP
MUP
MUP
MUP
MUP
MUP
MUP
MUP
MUP
MUP
MUP
MUP
MUP