MUP: Uhapšen muškarac zbog pretnji Vidojkoviću i Kulačinu

Vesti 14. okt 202112:19 > 12:2715 komentara
DLZ, Kulačin, Vidojković
Izvor: Printscreen

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija uhapsila S.N. (47) iz Valjeva, koji se tereti da je sa svog naloga na jednoj društvenoj mreži uputio pretnje Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu, autorima podkasta "Dobar, loš, zao" koji se emituje na portalu Nova.rs.

Povezane vesti

Kako se navodi, on se sumnjiči da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Vidojković i Kulačin krajem septembra dobili su pretnje smrću, što je prijavljeno nadležnom tužilaštvu. Prijavljeno je šest pretnji, a u pomenutim, im je prećeno ubistvima i metkom u čelo.

Pretnje su, prenosi Nova.rs počele nakon što je Vidojković u podkastu opsovao Aleksandra Vučića, a potom su ga režimski mediji optužili da su se psovke odnosile na majku predsednika Srbije, što je autor emisije oštro demantovao. Nakon kampanje u režimskim medijima, Vidojkoviću i Kulačinu su krenule da stižu stravične pretnje.

„Podneli smo krivične prijave, odnosno NUNS je u moje i Kulačinovo ime podneo, povodom pretnje koje smo dobili. Imali smo šest pretnji za dva dana, četiri su već procesuirane i tužilac nas je juče pozvao da potvrdimo da se osećamo ugroženima. Dve prijave, odnosno pretnje, poslali smo jutros NUNS, pa će oni da ih potom proslede nadležnom tužilaštvu, s obzirom da se time bave. Meni su lično stizale uvrede, a preteći komentari se uglavnom nalaze ispod DLZ tekstova na društvenim mrežama. U početku je Nenad veliki deo prijavljivanja pretnji preuzeo na sebe, a sada sam se i ja intenzivno uključio“, rekao je ranije Vidojković za Nova.rs.

Nenad Kulačin objasnio je kakve su pretnje u pitanju.

„Pretnje su od klanja do metka u čelo, kompletan dijapazon pretnji smrću. Pretnje se ujedno odnose i na naše porodice, a traje od trenutka kada su nacionalne televizije prenele deo iz naše emisije, u kojoj je Marko imao posebnu poruku za predsednika. Od tog trenutka smo dobili nebrojano pretnji“, kaže Kulačin.

Komentari

Vaš komentar