MUP: Uhapšena četiri policijska službenika, sumnja se na zloupotrebu položaja

Vesti 30. sep 202209:12 5 komentara
MUP Srbije
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije uhapsili su policijske službenike Žandarmerije R. L. i R. M, policijskog službenika PU za grad Beograd M. K. i policijsku službenicu Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S. T. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju MUP.

R. L. se sumnjiči i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga, navode u saopštenju.

Kako se sumnja, R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši proveru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima.

Sledećeg meseca je, kako se sumnja, S. T. na zahtev M. K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za istu osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu ih je obavestila.

Kako se dalje dodaje, sumnja se i da su M. K. i R. L. duži vremenski period vršili fizičko obezbeđenje osobe za koju su vršene ove provere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, zaključuje se u saoptenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare