MUP: Uhapšena zbog pronevere, sumnja se da je oštetila EPS za milion dinara

Vesti 27. mar 202410:50 7 komentara
Shutterstock/Zoka74

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su N. J. K. (39) iz Knića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, navodi se u saopštenju MUP.

Kako se navodi u saopštenju, ona se sumnjiči da u svojstvu zaposlene u PRO-TENT DOO Obrenovac, na radnom mestu referent u JP Elektroprivreda Srbije, EPS Snabdevanje, Direkcija za podršku garantovanom snabdevanju, Odeljenje za podršku garantovanom snabdevanju Knić, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, od decembra 2021. do oktobra 2023. godine, novac od primljenih uplata nije uplaćivala na račun AD „Elektroprivreda Srbije“ već je prisvojila za sebe, a pečatom koji duži overavala isečke kao potvrde o izvršenom plaćanju.

Na ovaj način osumnjičena je za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.009.980 dinara i za taj iznos oštetila Elektroprivedu Srbije.

Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena u nadležno tužilaštvo.

Pročitajte još

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare