MUP uhapsio osumnjičenog za krijumčarenje, a gde su migranti proveli noć ne kaže

Vesti 20. feb 202217:07 > 18:575 komentara
N1/Privatna arhiva (Ilustracija)

Pripadnici MUP-a u Šapcu, u saradnji sa graničnom policijom, uhapsili su G. P. (19) iz okoline Bogatića, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a protiv osmoro migranata koje je prevozio podnete su prekršajne prijave.

Osumnjičeni je sinoć oko 20.15 časova zatečen na obali Drine u mestu Badovinci, kako u svom vozilu prevozi osam migranata, navodi se u saopštenju MUP-a. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu, a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana, dodaje MUP.

Kako se navodi u saopštenju, protiv zatečenih migranata policija je podnela prekršajne prijave, zbog sumnje da su izvršili prekršaj nezakonit boravak u Republici Srbiji i oni će uz prekršajne prijave biti dovedeni sudiji za prekršaje, navedeno je u saopštenju.

Povezano:

U saopštenju je Ministarstvo zamolilo medije „da ne vode kampanju protiv Ministarstva unutrašnjih poslova i da iz političkih razloga ne objavljuju lažne vesti o pripadnicima MUP-a“ i njihovom radu.

U saopštenju nije navedeno na šta se tačno misli, ali podsećamo da su se N1 javili migranti koji su, kako su nam rekli, proveli noć u policijskoj marici, i to od sinoć od 22 sata. Oni su našem portalu dostavili fotografije iz marice (gore) nešto pre 12 sati danas. Rekli su da su u njoj zaključani, tvrdeći da se ona nalazi ispred policijske stanice u Šapcu.

MUP u saopštenju, koje smo celo preneli, ne navodi šta je tačno „lažna vest“ niti demantuje iskaze uhapšenih koji čak tvrde i da su bili tučeni, da nisu dobili ni hranu ni vodu, osim što se precizira broj migranata – navedeno je da ih je osam. Takođe, u saopštenju nisu objavili gde su se ti migranti, koji će, kako je navedeno, „uz prekršajne prijave biti dovedeni sudiji za prekršaje“, nalazili od sinoć, kada je G.P. i uhapšen, do danas u podne.

Uspeli smo da stupimo ponovo sa njima u kontakt, navode da se nalaze u sudu, gde su dali izjave kao svedoci u slučaju hapšenja G.P, kao i da će zatim ići kod prekršajnog sudije.

Komentari

Vaš komentar