MUP upozorava zbog najavljenog nevremena: Ljudi, sklonite se s reka

Vesti 23. sep 202322:41 0 komentara
MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na ljude da se sklone s reka, imajući u vidu nevreme koje je pogodilo delove Srbije, a najavljuje se i novo.

„Imajući u vidu predstojeće nevreme, pripadnici rečne policije upozoravaju učesnike rečnog saobraćaja da se sklone sa reka. Bezbednost na prvom mestu“, navodi se u apelu MUP na Instagramu.

Povezane vesti

Zbog oluje koja je danas popodne pogodila Šid i okolinu oko 11.000 potrošača je ostalo bez struje na tom prostoru, saopštio je EMS.

Zbog najavljenog nevremena za vikend, Sektor za vanredne situacije MUP prosledio je juče nadležnim štabovima za naredne situacije upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi i imovine, saopšteno je iz MUP-a.

„Apelujemo na sve građane, posebno na one koji žive u blizini vodotokova da prate uputstva nadležnog štaba za vanredne situacije koji će ih redovno informisati o okolnostima u vezi sa predstojećim vremenskim nepogodama“, dodaje se u saopštenju.

RHMZ je danas saopštio da Srbiju čekaju obilne padavine.

„Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature danas će zahvatiti najpre severozapadne krajeve Srbije, a krajem dana, tokom noći, između 23. i 24. septembra, i sutra, 24. septembra, proširiće se na celu zemlju, uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina“, upozorio je RHMZ.