MUP upozorio građane šta nikako da ne čine prilikom kupovine automobila

Vesti 01. dec 202312:11 14 komentara
Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su M. J. (39) u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da je na teritoriji Srbije izvršio više krivičnih dela prevara, saopšteno je iz policije.

„Sumnja se da je od maja do novembra ove godine, na jednom sajtu oglašavao na prodaju vozila navodno uvezena iz inostranstva, lažno se predstavljao i ugovarao prodaju, zahtevajući da mu kupci pre isporuke uplate avans u iznosu od 3.000 do 7.000 evra, što su oni i učinili. M. J. je potom, kako se sumnja, menjao brojeve telefona i prekidao komunikaciju sa oštećenima kojima vozila nikad nisu isporučena“ stoji u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

„Pozivamo građane koji su oštećeni na isti ili sličan način da se jave u Policijsku upravu za grad Beograd ili na broj telefona: 011/279-84-09“, istakli su iz MUP-a.

Oni su takođe upozorili građane da prilikom kupovine vozila iz uvoza i posredstvom sajtova novac ne uplaćuju avansno, da izbegavaju oglase u kojima je kupoprodajna cena mnogo niža u odnosu na tehničke karakteristike, godinu proizvodnje i stanje vozila, kao i da ne uplaćuju novac bez ličnog kontakta sa prodavcem i bez prethodnog pregleda vozila, uz prateću dokumentaciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare