MUP: Utvrdili smo – niko nije ispalio „dva metka“ na predsednika sindikata EPS

Vesti 02. nov 202123:04 27 komentara
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, uvrdili su da niko nije „ispalio dva metka" na predsednika sindikata radnika EPS-a Milana Đorđevića 27. oktobra u Aranđelovcu, kako u otvorenom pismu tvrdi potpredsednica SSP Marinika Tepić, saopštio je MUP Srbije.

U vezi sa slučajem, koje je nadležno tužilaštvo kvalifikovalo kao uništenje i oštećenje tuđe stvari na objektu kafića „Park sunce“ u Aranđelovcu, policijski službenici preduzeli su, kako se navodi, sve mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Kako je naveo MUP, potpredsednica SSP Marinika Tepić, „poznata po tome da iznosi neistine i za koke nosilje u Moroviću tvrdi da su plantaže marihuane, ponovo je odlučila da lažnim informacijama uznemiri javnost i prikupi neki kratkotrajni politički poen“.

Povezano:

Naime, odmah po prijavi vlasnika kafića da je metalnom kuglicom razbijeno staklo na ulaznim vratima, policija je, „suprotno lažima Marinike Tepić da je neko pripadnicima UКP zabranio da obave uviđaj, izašla na lice mesta i obavila uviđaj i razgovor sa zaposlenima, koji nisu mogli da se izjasne kako je došlo do oštećenja na ulaznim vratima kafića“, navodi se u saopštenju.

MUP je naveo da se u momentu kada je došlo do oštećenja stakla, „Milan Đorđević nije nalazio u objektu kafića“, a da je njegov vozač koji ga je čekao u poslastičarnici posvedočio da je policija ubrzo došla i da nije čuo pucanj.

Naglašavamo da osim vlasnika kafića, Policijskoj upravi u Кragujevcu, niti Policijskoj stanici u Aranđelovcu niko ni tog dana, niti narednih dana, nije prijavio da je bio meta bilo kakvog napada u lokalu ili ispred njega, pa ni predsednik sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević, za koga Tepićeva tvrdi da su „na njega ispaljena dva metka upozorenja uoči protesta“, naveo je MUP Srbije.

MUP Srbije je naveo da razume nečiju zabrinutost za bezbednost, al dai isto tako očekuje da osoba koja smatra da joj je bezbednost ugrožena to prijavi policiji i zatraži zaštitu, „a ne da ćuti i da se oglasi tek pošto Tepićeva iznese svoju verziju događaja, koja ima smisla koliko i koke u Moroviću“.

Ističemo da je policija, nakon navoda u pismu Marinike Tepić, koje su danas objavili pojedini mediji, a u kome pita „ko je pucao na smenjenog sindikalca EPS-a“, obavila razgovor sa Milanom Đorđevićem i njegovim kolegom iz sindikata koji ga je dovezao u Aranđelovac zbog gostovanja na lokalnoj televiziji i koji je u trenutku incidenta bio u kafiću, navodi MUP.

Kako se dodaje, o svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da je reč o krivičnom delu oštećenje tuđe stvari za koje se goni po privatnoj tužbi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova iznova apeluje na predstavnike političkih stranaka da „ne koriste profesionalan i častan rad policijskih službenika za prikupljanje političkih poena i obmanama blate njihove rezultate i ugled“.