MUP: Zbog interesovanja građana, šalteri za lične dokumente rade i nedeljom

Vesti 31. maj 202208:59 3 komentara
N1

Zbog povećanog interesovanja građana za izdavanje ličnih dokumenata - pasoša, ličnih karata i vozačkih dozvola pred sezonu letnjih godišnjih odmora - Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo je rad šaltera i nedeljom, dok će od 1. juna biti produženo radno vreme šaltera radnim danima i subotom u sedištima svih policijskih uprava na teritoriji Srbije, a u Beogradu u svim policijskim stanicama i odeljenjima, saopštio je MUP.

#related-news_0

„Takođe, ponavljamo da od 29. maja, nedeljom od 8 do 15 časova, građani mogu zakazati svoj termin elektronskim putem ili ličnim dolaskom, ali i izvaditi lična dokumenta u PS Novi Beograd, SIV-3 u Ulici Omladinskih brigada br. 1 i Policijskoj upravi u Novom Sadu u Bulevaru oslobođenja br. 143“, navodi se u saopštenju.

Nedeljom rade i šalteri u sedištu Uprave za upravne poslove PU za grad Beograd u Ljermontovljevoj ulici 12a.

Građani će od 5. juna 2022. godine i nedeljom od 7.30 do 15.30 časova moći da podnesu zahtev za izdavanje dokumenata u Policijskoj upravi u Nišu, u MK Filip Kljajić, Ulica vojvode Tankosića br. 9a, i u Policijskoj upravi u Kragujevcu, na Trgu slobode br. 3.

Omogućeno je i više termina za elektronsko zakazivanje i podnošenje zahteva za izdavanje ličnih dokumenata i to u policijskim upravama i stanicama u Kragujevcu, Nišu, Smederevu, Šapcu, Vranju, Jagodini, Zrenjaninu i Pančevu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će, kao i do sada, na dnevnom nivou pratiti potrebe građana i na osnovu broja zahteva reagovati pravovremeno i preduzimati odgovarajuće mere kako bi naši građani u što bržem roku izvadili nova lična dokumenta, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare