MUP: Zbog pranja novca uhapšene tri osobe, za jednom se traga

Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. D. (24), odgovorno lice firme „Hemik internacional“ doo Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca u pomaganju, kao i B. M. (46) iz Ćićevca i N. F. (54) iz Ćuprije, osumnjičene za krivično delo pranje novca, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, krivičnom prijavom biće obuhvaćen i četrdesetosmogodišnji muškarac, bivše odgovorno lice jednog privrednog društva iz Šimanovaca, za kojim policija intenzivno traga.

Sumnja se da je četrdesetosmogodišnji muškarac, od 24. juna do 6. jula 2021. godine, kako bi prikrio ili lažno prikazao nezakonito poreklo imovine, po prethodnom dogovoru sa A. D., sa računa firme u kojoj je bio odgovorno lice na račun preduzeća „Hemik internacional“ uplatio ukupno 17.921.200 dinara.

A. D. je, kako se sumnja, taj novac dalje uplaćivao na svoje i račune B. M. i N. F., da bi potom sva trojica podizala novac i predavala ga četrdesetosmogodišnjaku.

Sumnja se da je na taj način četrdesetosmogodišnjak protivpravno prisvojio 17.921.200 dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Vidi sve komentare