Muškarac polio gradonačelnika vodom tokom rasprave o izmeštanju sela Krivelj

Vesti 31. jul 202114:47 > 18:30 66 komentara

Na zboru meštana Krivelja kod Bora povodom izmeštanja sela zbog širenja rudnika kompanije Ziđin dogodio se incident kada je jedan od prisutnih isprskao gradonačelnika vodom nakon verbalnog sukoba.

U subotu je održan sastanak predstavnika grada Bora, kompanije kao i žitelja sela, na kom se razgovaralo o opcijama.

Povezane vesti:

Zboru su prisustvovali i predstavnici Narodne stranke, a nakon koškanja gradonačelnika i članova stranke jedan muškarac je gradonačelnika isprskao vodom.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić naveo je u saopštenju da je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izazvao incident i verbalno ga napao na skupu građana u selu Krivelj.

„Milikić me napao da bi skrenuo pažnju nezadovoljnih građana, koji su ga kritikovali jer nije znao da im odgovori kada da odu iz svojih kuća, gde da odu niti koliko će im biti plaćenja njihova imanja. Građani su na tom zboru očekivali odgovore, a dobili su prazne priče i politička obećanja“, rekao je Aleksić u selu Krivelj.

Ministarstvo rudartsva i energetike je ranije danas saopštilo da podržava zahtev meštana za izmeštanjem celog naselja.

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Dejan Milijanović rekao je posle zbora da podržavaju zahtev stanovnika, napominjući da je važno da se to pitanje ne zloupotrebljava u političke svrhe.

„Kao predstavnici Ministarstva danas smo u Boru na zahtev meštana Krivelja, koji su Ministarstvu izložili svoj zahtev da se izmesti celo naseljeno mesto, a ne samo jedan deo. Sada sa Gradom Borom i kompanijom Ziđin koper radimo na tome da taj problem rešimo na način kojim će biti pre svega zadovoljni meštani Velikog Krivelja“, rekao je Milijanović.

Otvaranjem novog rudnika „Čukaru Peki“ rudnik će imati bolju perspektivu da povećava proizvodnju, da zaposli i više ljudi i sve to uz bolje uslove za život i veću zaštitu životne sredine, koju će obezbediti završetak topionice i najviši ekološki standardi koji će se primenjivati u novom rudniku, dodao je on, saopštilo je Ministarstvo.

Stanovnici borskog sela Krivelj, poznatog po tome što je rudarenje „došlo“ nekima i do samih kuća, protestovali su prošle godine sa zahtevom da se iseli kompletno naselje, u kome je ostalo oko 400 domaćinstava i to na adekvatan, ekološki kontrolisan prostor, koji ne mora biti na području Bora.

Selo je okruženo rudnicima RTB-a Bor, a meštani se žale na svakodnevna miniranja, naročito od preuzimanja RTB-a od strane kineskog vlasnika Ziđina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare