Mustafa traži od Vlade Kosova da iz reciprociteta izuzme opštine na jugu Srbije

Vesti 22. sep 202115:00 4 komentara
Medija centar Beograd

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa rekao je za Radio Slobodna Evropa da je zbog problema koje je prouzrokovala odluka o reciprocitetu registarskih tablica, Vladi Kosova upućen zahtev da se iz odluke izuzmu Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Povezane vesti:

„Poslali smo zahtev da se iz odluke izuzmu opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa. Ne Albanci ili Srbi, već te tri opštine koje su veoma povezane sa Kosovom iz kojih ljudi svakodnevno putuju na Kosovo“, rekao je Mustafa.

On je istakao da je za albansku nacionalnu zajednicu odluka Vlade Kosova politički razumljiva, ali je njena primena diskutabilna jer Albance iz Preševske doline dovodi u poziciju taoca u nadmudrivanju Prištine i Beograda.

Mustafa je rekao da oni podržavaju svaku odluku Prištine koja osnažuje državnost Kosova, ali da je ova odluka najviše pogodila Albance iz Preševske doline koji su porodično, istorijski i tradicionalno veoma povezani sa Kosovom.

Predsednik NSA je rekao da se odgovor iz Prištine još čeka, dodajući da se čeka i na prelazima Končulj i Mučibaba u dugačkim kolonama automobila za dobijanje kosovskih probnih tablica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare