N1 na mestu potrage za specijalcem vojske koji je nestao prilikom skoka iz helikoptera

Vesti 15. apr 202419:24 3 komentara

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom realizacije redovne obuke skakanja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, u rejonu vojnog kompleksa "Orešac", danas oko 12.15 sati teško povređen jedan podoficir 72. brigade za specijalne operacije, dok se za drugim podoficirom, nakon pada u vodu, i dalje traga. Ekipa N1 nalazi se u blizini vojnog kompleksa.

Reporter N1 koji se nalazi se kod vojnog objekta „Orešac“, gde je danas prilikom izvođenja vojne vežbe desanta na vodenu površinu teško povređen jedan podoficir 72. brigade za specijalne operacije, i gde je drugi podofici nakon pada u vodu nestao, javlja da potraga za podoficirom još uvek traje.

Ekipa N1 se nalazi na brdu iznad vojnog komleksa, i kako javlja naš reporter, u ovim trenucima je sve mirnoi tiho i nema vanrednih aktivnosti.

Kako javlja naš Nenad Nešić od trenutka kada su stigli na lice mesta, više vozila je napustilo vojni objekat. On je dodao i da se nesreća dogodila danas oko 12.15 prilikom redovnih vežbi – desanta iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav–Tisa–Dunav, u rejonu vojnog kompleksa „Orešac“.

Meštani sa kojima je N1 razgovarao kažu da su sve informacije o ovom nesrećnom slučaju čuli u medijima.

Reporter N1 ističe i da je nemoguće je da bilo ko, ni civili pa ni televizijske ekipe, priđu bliže ili uđu u vojni objekat „Orešac“, i dodaje da su ljubazno zamoljeni da prate sajt Ministarstva odbrane i čekaju zvanične informacije

Kako je danas ranije saopštilo Ministarstvo odbrane, teško povređeni podoficir iz sastava 72. brigade za specijalne operacije je, pošto mu je ukazana prva pomoć, hitno prevezen u Opštu bolnicu u Vršcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

O rezultatima potrage za pripadnikom 72. brigade za specijalne operacije, kao i o stanju povređenog pripadnika, javnost će biti obaveštena, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare