N1: Predsednik praksom, a ne ordenjem da pokaže da poštuje nezavisne medije

Vesti 15. feb 202119:17 32 komentara
N1

N1 će uvek stajati na liniji istine i tačnih vesti, i stajaće iza svojih novinara, bez obzira da li mu vlast uručuje orden ili mu preti gašenjem. N1 želi da veruje da je današnji gest dodele nagrade Jeleni Zorić, priznanje predsednika da će početi da tretira sve medije ravnopravno, što je njegova Ustavna i zakonska obaveza.

Nemoguće je izveštavanje o korona krizi razdvojiti od izveštavanja sa protesta ili izveštavanja o najtežim aferema poput Jovanjice. Nije održivo da novinari naše televizije jedan dan dobijaju orden, a da drugi dan dan budu optuženi da rade protiv svoje države, predsednika i njegove porodice.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadamo se da će posle šest godina, od kada N1 postoji, predsednik smoći snage da prihvati poziv N1 da gostuje i odgovori na mnogobrojna pitanja od interesa javnosti. U suprotnom, ostaće dilema da li je motiv predsednika Srbije da dodeli orden našoj sjajnoj novinarki, pokušaj da se pred domaćom i međunarodnom javnošću stvori iluzija slobode medija u Srbiji.

Jelena Zorić je van svake sumnje orden zaslužila, provodeći sate i sate u crvenim zonama kovid bolnica, rizikujući kako bi izvršila svoj novinarski zadatak.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare