N1 saznaje: Premijerka obavestila ministre da će izbori biti 17. decembra

Vesti 28. sep 202314:22 99 komentara
N1

Na sednici Vlade održanoj danas, premijerka Ana Brnabić tražila je od ministara i državnih sekretara da sve uredbe i propisi koje su u proceduri budu usvojeni do polovine oktobra, zato što će parlamentarni izbori biti održani 17. decembra, saznaje N1. 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori mogu da budu 17. decembra.

„Razgovarao sam sa više ljudi, neki su za, neki protiv, ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete opozicione stranke. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je ekonomija desetostruko jača nego kad su oni vladali, ni sa čim nisam saglasan, prihvatio sam njihovu idjeu, mi smo spremni za izbore od 17. decembra. Da, mogu da budu, ići ćemo tada, mi znamoida su oni favoriti i za izbore u Srbiji, oni to nazivaju rušenjem Vučića“, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Opštine Kraljevo Predrag Terzić podneo je danas ostavku na tu funkciju. Isto su učinilii predsednici opština Kučevo i Smederevo, svi članovi Srpske napredne stranke.

Kako saznaje N1, Terzić je odluku o podnošenju ostavke doneo jutros.

Ostavku je podneo i predsednik Opštine Smederevo Jovan Beč, koji je svoju ostavku predao na pisarnici, objavio je portal Nova.rs.

Bez prvog čoveka opštine ostalo je i Kučevo, čiji predsednik Ivan Rajičić je javnost o tome obavestio saopštenjem.

…………………….

Pogledajte i: 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare