N1 se pridružila akciji Pet minuta gromoglasne tišine, u 11.55 prekinula program

Vesti 03. maj 202212:39 > 13:00 3 komentara
n1

Danas se obeležava Svetski dan slobode medija. Tim povodom, između ostalog, organizovana je akcija "Pet minuta gromoglasne tišine" u 11.55 sati. Akciji se pridružila Televizija N1, i u tih pet minuta nije se emitovao program.

Novinarska udruženja u Srbiji upozorila su da se Svetski dan slobode medija, 3. maj i ove godine dočekuje u „medijskom mraku“, zatraživši da vlast efikasno reši slučajeve pretnji novinarima i o tome obavesti javnost.

Pozvali su novinare i medije da se i ove godine pridruže međunarodnoj simboličnoj akciji „Pet minuta gromoglasne tišine“ u 11.55, i isključe ton i sliku u svojim programima, a građane da budu aktivni u zaštiti svojih prava time što će podržati slobodne medije.

NUNS je, povodom Svetskog dana slobode medija, napravio kratak video u kome ukazujemo na sve učestalije pretnje koje dobijaju novinari u Srbiji, što im dodatno otežava rad. Novinari koji su dobijali ozbiljne pretnje po život u videu poručuju da ih to neće sprečiti da profesionalno obavljaju svoj posao, kao i da moramo biti solidarni u obavljanju svoje profesije.

Ujedno, kako navode, ovogodišnji slogan je #nistesami.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare