N1 u Priboju posle ubistva koje je podiglo tenzije u gradu

Vesti 23. maj 202320:24 7 komentara

Na teritoriji opštine Priboj proglašen je Dan žalosti zbog tragično nastradalog sugrađanina Ervina Ćelahmetovića. Policija još uvek traga za policajcem I. A. koji se sumnjiči da je, van dužnosti, u pribojskom kafiću zadao više udaraca svom sugrađaninu koji je od zadobijenih povreda preminuo u pribojskoj bolnici. Policija je privela tri osobe zbog sumnje da su osumnjičenom pomogle da pobegne.

U lokalu u centru Priboja u noći između subote i nedelje došlo je do rasprave između Ervina Ćelahmetovića koji je stajao za šankom i I.A. policajca koji je bio van dužnosti.

Kako se sumnja, I.A. je nekoliko puta udario Ćelahmetovića u glavu zbog čega je ovaj pao. Osumnjičeni je odmah pobegao, a muškarac je preminuo u pribojskoj bolnici.

Stanovnici ovog grada su potrešeni ovim događajem. U momentu ovih dešavanja u lokalu je bilo dosta ljudi.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je da će u sredu posetiti Priboj gde će razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave, kao i da je policija preduzela sve radnje kako bi policajac I.A. osumnjičen za teško ubistvo bio priveden.

Povezane vesti:

Bošnjačko nacionalno vijeće, Islamska zajednica Sandžaka i bošnjačke političke partije osudile su ubistvo Ervina Ćelahmetovića (35) u Priboju i zatražile hitnu reakciju nadležnih državnih organa na hapšenju i kažnjavanju njegovog ubice.

Iako niko nije izjavio da je ubistvo Ervina Ćelahmetovića međuetnički motivisano, Bošnjačko nacionalno vijeće saopštilo je da krajnje ozbiljno shvataju problem “sve češćih izliva šovinizma, nasilja i nacionalne netrpeljivosti u Limskoj dolini i to od strane policijskih službenika”.

Bošnjačke partije podsećaju i na slučaj kada su policajci iz Priboja na jednom slavlju pevali pesmu u kojoj se veliča zločin u Srebrenici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare