Na beogradskom Trgu republike skup podrške političkim zatvorenicima Rusije

Vesti 21. jan 202315:4046 komentara
Izvor: N1/ Aleksandar Cvrkotić

Beskonačno smo zahvalni Srbiji što nam je vratila građanske slobode, slobodu govora i okupljanja, istakla je Elena, jedna od govornica ispred Ruskog demokratskog društva, koje je na Trgu Republike u Beogradu organizovalo skup podrške političkim zatvorenicima Rusije.

„Vrlo često neki porede diktaturu u Srbiji sa Rusijom. Veoma grešite, Srbija je za nas politički udah svežeg vazduha. Srbi, molim vas da ne dozvolite da otrov ruske propagande i terora dođe do vas. Borite se za svoje društvo i podržite nas u našoj borbi“, dodala je.

Elena je naglasila da se na današnji dan obeleževa godišnjica hapšenja ruskog disidenta Alekseja Navaljnog i tada Rusi širom sveta izlaze na glavne trgove gradova gde žive, da zahtevaju oslobođenje više stotina protivnika ruskog predsednika Vladimira Putina, koji su na okrutan i nezakonit način lišeni slobode zbog svojih stavova.

Izvor: N1/ Aleksandar Cvrkotić
Izvor: N1
Izvor: N1

„Rusija je naša zemlja i borimo se za nju, protiv režima Vladimira Putina“, istakla je ona.

Istakla da Rusija vodi rat u Ukrajini, ali i protiv svojih sugrađana, slobode govora, istine i razuma.

Na skupu na Trgu Republike mogli su se videti transparenti „Rusija će biti sloboda“, „Mir Ukrajini, sloboda Rusiji“, „Moja Rusija sedi u zatvoru“.

Komentari

Vaš komentar