Na Dan MUP zakletvu položilo 1.516 novih policajaca

Vesti 12. jun 202212:30 > 13:45 13 komentara
Ministarstvo unutrašnjih poslova

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova je na svečanosti u Štark areni 1.516 novih pripadnika policije položilo zakletvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u obraćanju prisutnima rekao da se pokazuju „najmlađi među nama“, a da su „najbolji među nama danas sa onima koji pate i kojima je teško, daleko od svetla i daleko od kamera“.

Povezane vesti

Vulin je pozvao nove pripadnike policije da čuvaju svoju čast, koju su doneli stupajući u policijsku službu.

„Država će vas opremiti i naoružati, ali čast da vam da ne može, to ste nam doneli“, rekao je Vulin i upozorio da je njihov poziv „rat sa kriminalom koji se vodi i kad se vidi i kad se ne vidi“.

Ministar je odlikovanim pripadnicima policije uručio medalje za hrabrost, dok je v.d. direktora policije Dragan Vasiljević uručio medalje za zasluge i posvećenost službi.

Svečanosti je prisustvovalo više ministara iz tehničke Vlade Srbije, među kojima je i ministar odbrane Nebojša Stefanović, delegacija iz Republike Srpske i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare