Na deponiji u selu kod Valjeva pronađeno dvadesetak ubijenih i bačenih lisica

Vesti 11. mar 202111:282 komentara

Na području valjevskog naselja Brđani, na mestu koje je samo nekoliko kilometara udaljeno od centra grada, meštani su pronašli dvadesetak ostreljenih i bačenih lisica. Slučaj su najpre prijavili odborniku Nebojši Tadiću, a potom komunalnoj policiji.

Meštani dela Brđana godinama borbu vode sa divljim deponijama, ali nesnosni smrad koje se proteklih dana širi ovom šumom i dopire do njihovih kuća ukazivao je da ovoga puta nije reč o čvrstom otpadu. Ipak, ni slutili nisu da su tu, tik uz njih, spakovane u džakove raspadaju – lisice.

„Ovo traje godinama, dosad je bilo smeće, džakovi, kreveti, a sada imamo i divlje životinje. Ovde imate dvadeset kuća, 100 metara od ovog mesta i svaka kuća ima bunar i svaka kuća koristi taj bunar. Naravno da postoji opasnost od raznoraznih bolesti“, kaže meštanin Marijan Vujić.

Sagovornik N1 kaže da nema ni broja koliko se puta do sada za pomoć obraćao nadležnim službama u gradu, ali ga niko nije čuo. Ovoga puta obratio se odborniku i lovcu Nebojši Tadiću.

„Odstreljene lisice se skupljaju kod stručne službe u Lovačkom domu i odatle se otpremaju u kafileriju. Otkud sada lisice ovde, ja to ne znam, ali možemo da istražimo. Pred nama je ovde ovaj trag koji će, pretpostavljam, policajci iskoristiti“, izjavio je Nebojša Tadić.

Na lice mesta pozvana je komunalna policija. Obavesten je načelnika Kolubarskog okruga i lovačka inspekcija.

Na konstataciju N1 da je poslednjih godina na ovim terenima bilo pojava besnila kod lisica i divljih mačaka, i pitanje kada će i ko skloniti ove džakove da bi se sprečilo moguće širenje zaraze, službenik Komunalne policije kaže – neće niko.

„Na žalost neće niko, Nebojša i mi zajedno. Nema službe koja ovo sklanja. Jedino mi ili da ovo ostavimo ovako, nažalost. Po zakonu ko bi to trebalo da uradi? Nadležna preduzeća, da li JKP ‘Vidrak’ ili neko drugi, ali nema tu priče“, navodi Mileta Bugarin iz Komunalne policije.

Komentari

Vaš komentar