Na dobošu muzejski predmeti iz Narodnog muzeja u Aranđelovcu

Vesti 30. nov 202220:027 komentara
Izvor: Shutterstock

Predmeti koji se nalaze u Narodnom muzeju u Aranđelovcu i u galeriji „Mermer i zvuci“ oglašeni su krajem oktobra na prodaju, jer se nalaze u vlasništvu preduzeća „Bukuljska nova slatina“, koje je u stečaju, a prodaja je bila neuspešna, jer nije bilo nijedne ponude, objavila je Nova ekonomija.

Pročitajte još:

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je 21. oktobra oglasila prodaju pokretne imovine iz stečajne mase akcionarskog društva za turizam i ugostiteljstvo „Bukuljska nova slatina“, poznatijeg pod starim imenom „Bukovička banja“.

Na prodaju su oglašeni polufotelja, tabure, kanabe, stolovi, stolice, ogledala i skuplture iz celine „Četiri godišnja doba“, tapiserija „Narodne nošnje“, tapiserija „Konj“ i slike „Očekujući Desimira“ i „Lovački dom“.

U oglasu je naznačeno da se imovina koja se prodaje nalazi u Narodnom muzeju u Aranđelovcu i u galeriji „Mermer i zvuci“, koja je pri Turističkoj organizaciji grada, a početna cena za oglašene predmete bila je 1,4 miliona dinara.

Do 15. novembra, koji je bio poslednji rok, nije uplaćen nijedan depozit, niti je položena bankarska garancija za kupovinu pokretne imovine stečajnog dužnika, pa je Komisija za sprovođenje prodaje proglasila javno nadmetanje neuspelim.

Nova ekonomija je poslala pitanja Narodnom muzeju u Aranđelovcu i tamošnjoj Turističkoj organizaciji da li su predmeti koji su oglašeni za prodaju trenutno izloženi kao eksponati i koji predmeti se nalaze u Narodnom muzeju, a koji u galeriji „Meremer i zvuci“.

Pitali su i da li će Narodni muzej i Turistička organizacija učestvovati u licitaciji i pokušati da otkupe predmete.

Narodni muzej nije odogovorio, a iz Turističke organizacije Aranđelovca odgovorili su da nisu ni upoznati sa prodajom.

„Nismo upoznati sa pomenutom prodajom i molimo vas da nam pošaljete izvor informacije da bismo proverili i blagovremeno vas obavestili o tome“, navodi se u odgovoru.

Nova ekonomija je poslala tekst oglasa i sve dodatne informacije u vezi sa prodajom, ali nije dobila odgovor iz Turističke organizacije.

Komentari

Vaš komentar