Na granici sa Crnom Gorom priveden gradski sekretar Nemanja Stajić

Vesti 26. jan 202112:50 > 06. maj 2022 10:53 29 komentara
Beoinfo

Na granici sa Crnom Gorom priveden je Nemanja Stajić, gradski sekretar u upravi Grada Beograda.

NAPOMENA: U prvobitnoj verziji vesti, portal N1 je preneo pisanje medija da je Nemanja Stajić jedan od glavnih saradnika zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića. Međutim, Vesić je to oštro demantovao, negirajući navode o vezama sa Stajićem. Redakcija N1 nije imala nameru da Gorana Vesića na bilo koji način poveže sa događajima na srpsko-crnogorskoj granici o kojima smo izveštavali.

Na graničnom prelazu Ranče, tokom kontrole prilikom ulaska u Crnu Goru, policija je kod više državljana Srbije u dva vozila pronašla i oduzela više od 26.000 evra, pet laptop računara i 11 srpskih zastava.

Kako je rečeno „Vijestima“, državljani Srbije Rastko Pleskonjić, Mileta Mitrović, Nemanja Stajić i Pljevljak Radosav Šljivančanin, koji su bili na putu za Nikšić, kontrolisani su na osnovu operativnog podatka.

U „mercedesu“ u kome su bili Pleskonjić i Mitrović nađena su tri nova laptop računara „Lenovo“ i 11 državnih zastava Srbije. Pored toga, kod Pleskonjića je pronađeno 7.000, a kod Mitrovića 5.000 evra.

Stajić i Šljivančanin su bili u vozilu „škoda superb“. Kod Stajića je pronađeno 7.600, a kod Šljivančanina 6.900 evra, a u vozilu su pronađena i dva nova laptopa marke “Lenovo”.

„Priveli su nas i maltretirani samo zato što smo Srbi. Od 11 sati su nas držali kao kriminalce. Oduzeli su nam dva vozila novac i laptopove i srpske zastave, bez ikakvog obrazloženja. Mi smo krenuli u privatnu posetu u Pljevlja. Ni jedan jedini prekršaj nismo napravili, a kamoli krivično delo. Jasno nam je da režim Mila Đukanovića nastavlja sa progonom Srba. Ni čašu vode nam nisu dali da popijemo. Na samoj granici su nas držali više od sat vremena“, rekao je Stajić za „Borbu“.

Protiv Stajića je podneta krivična prijava 2018. godine jer je, kako je navedeno, funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima mimo svih propisa uknjižio 52 stana i lokala.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare