Na ivici pucanja: Zaposleni u kraljevačkoj bolnici obustavili rad na 20 minuta

Vesti 02. apr 202112:19 > 13:17 154 komentara
N1

Zaposleni u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu obustavili su rad na dvadeset minuta kako bi skrenuli pažnju javnosti da su na ivici pucanja i snage, ali i ukazali na to da se mere moraju poštovati.

Kako ističu iz sindikata „Nezavisnost“, već je prošlo više od godinu dana od proglašenja pandemije izazvane koronavirusom, a lekari, medicinske sestre, tehničari i nemedicinsko osoblje se danonoćno bore za svaki život u crvenim zonama.

Povezane vesti:

Okupljeni su istakli da je svakodnevno na dijagnostici u kovid ambulantama više od 250 ljudi, i pitaju se šta je sa onim licima koja boluju od nekih drugih bolesti.

„Pritisak na zdravstvo je veliki jer je broj bolesnih sve veći. Hteli smo da pokažemo da smo i mi od krvi i mesa. Hteli smo da uputimo apel da se poštuju protivepidemijske mere, jer ako se ovako bude nastavilo neće imati ko da leči ljude“, rekao je Vladimir Nović, predsednik ZGS „Nezavisnost“.

Kako su istakli, više od 400 zaposlenih u kraljevačkoj bolnici je obolelo od Kovida 19. Kažu i da nije u pitanju štrajk, već samo doprinos za što brži izlazak iz teškog stanja u kome se nalazimo i duge zdravstvene krize.

N1

„Nisu sve službe opterećene i otuda i manji odziv, što po njenom mišljenju nije opravdanje. Anestezija je najviše opterećena, službe laboratorije, radiologije, infektolozi i pulmologija. Zaista smo nezadovoljni“, rekla je Ivana Lukić, anesteziolog.

Danas je i odata pošta svim preminulim od koronavirusa, a zaposlenima u zdravstvu i ustanovama socijalne zaštite jedna vrsta podrške kako bi se izborili sa epidemijom.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare