Saopšteno da je Grujić privedena u Vučitrnu, ona negira, oglasila se i policija

Vesti 18. apr 202117:36 > 19:06 56 komentara
N1

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je novinarka Tamara Grujić, kao i članovi ekipe emisije "S Tamarom u akciji", privedena u Vučitrnu i zatražio da hitno bude puštena. Grujić je za Nova.rs rekla da nije tačna informacija da je ekipa privedena. Portalu KoSSev javio se, u međuvremenu, komandir Kosovske policije za region Jug Avni Zahiti i objasnio šta se zapravo dogodilo.

„Policija je u Vučitrnu danas u podne u Kaljaji naišla na nekoliko ljudi koji su fotografisali. Za potrebe provere identiteta, osam osoba državljana Republike Srbije sprovedeno je u policijsku stanice. U vezi sa ovim postupkom, kontaktiran je tužilac i nakon provere, ove osobe su puštene“, naveo je Zahiti u odgovoru za KoSSev.

Ranije danas, Petar Petković je u pisanoj izjavi naveo da kosovska policija „već nekoliko sati“ drži novinarku i njene kolege u stanici, iako, kako je rekao, nisu počinili nikakvo krivično delo, već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije.

„Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije, koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika. Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja“, naveo je Petković, a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Dodao je da je o hapšenju obavestio „sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini“, kao i da očekuje reakciju svih medijskih udruženja.

Tamara Grujić demantovala je za Nova.rs da je kosovska policija privela u Vučitrnu.

„Nije tačno da je ekipa privedena, evo nas na gradilištu i snimamo video demanti“, rekla je ona za Nova.rs.

Komentari (56)

Vidi sve komentare