Na otvaranju srpsko-ruskog sajma nikog iz Vlade, a na bini predsednica Zavetnika

Vesti 07. sep 202219:1132 komentara

"Nikada nisam rekao da Rusija predlaže otvaranje svoje vojne baze u Srbiji", kaže ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko. On je na otvaranju rusko-srpskog privrednog sajma, kome inače nije prisustvovao nijedan član Vlade Srbije, istakao da su poslovne veze dve zemlje još intenzivnije u trenutku kada Srbija trpi pritiske iz EU i Amerike.

Kažu da na relaciji Beograd – Moskva nema čak ni kozmetičkih promena – prirodna kozmetika sa juga Rusije i srpsko vino kao dokaz neraskidivih veza.

Na otvaranju privrednog sajma ruski ambasador pročitao pismo pozdrava Sergeja Lavrova, ali kada smo ga pitali da otkrije konkretnu sadržinu poruke ruskog šefa diplomatije, koju je preneo predsedniku Srbije, Harčenko je diplomatski odgovorio.

POVEZANE VESTI:

„Pa, sve… Kancelarija predsedsednika je sve…pa…opisano je… Bila je izjava, zvanično saopštenje, koje je kao uvek napravljeno na najbolji način“, rekao je ambasador Rusije.

Ruski ambasador konkretniji u objašnjenju da, kako kaže, bez obzira na pritiske iz Brisela i Vašingtona, nema smetnji i prepreka u saradnji Beograda i Moskve, jer je, poručuje, Vučić dosledan po pitanju sankcija. Ruskog ambasadora smo podsetili i na nedavno spominjanje mogućnosti otvaranja ruske vojne baze u Srbiji.

„Nisam ja nikada govorio da takav predlog od Rusije postoji, jedanput sam odgovarao na pitanje da li uopšte takva mogućnost postoji. Rekao sam da nismo dobili neku ponudu od Srbije, Srbija ne traži, predsednik Vučić bio je dosta jasan. Za nas ne postoji takva ponuda, ne tražimo ništa, ne tražimo ništa, samo tražimo ono što odgovara našem uzajamnom interesu i razvoju naših uzajamnih odnosa. Nisam ja nikada govorio ono što se piše u Informeru, nikada“, dodao je Bocan Harčenko.

Inače, na otvaranju rusko-srpskog privrednog sajma nije bilo predstavnika Vlade Srbije, jeste Vlade RS. Možda je poseta turskog predsednika povukla sve zvaničnike na drugu stranu, možda i nije, tek u prvom redu potpredsednica Narodne skupštine Sandra Božić iz SNS, a na bini poslanica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.

Prozvan je bio i poslanik Dragomir Karić, ali se nije pojavio.

Komentari

Vaš komentar