Na području Niša ove godine 22 udesa sa motociklistima

Vesti 06. sep 202115:47 4 komentara
Motor, nesreća, saobraćajna nesreća,
Shutterstock

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da su se od početka godine na području grada dogodile 22 saobraćajne nesreće u kojima su učestvovali motociklisti, a jedna od njih bila je sa smrtnim ishodom.

Ona je najavila da će u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju grad do kraja godine postaviti video nadzor i zaštitnu ogradu na bulevarima.

„U dogovoru sa policijom pokrićemo određene ‘crne tačke’. Policija je dostavila gradu spisak bulevara gde su neophodne zaštitne ograde i tu su Bulevar Đinđića, Bulevar Nemanjića, zone pored škola. Postaviće se visoke ograde koje ne mogu ni da se preskoče ni da se zaobiđu“, izjavila je Sotirovski na treningu bezbedne vožnje za motocikliste koji je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije.

Ona je najavila da će treninzima i edukacijama biti obuhvaćeni i predškolci i đaci.

Rukovodilac projekta „Trening bezbedne vožnje za moticikliste i mopediste“ Miodrag Dimitrijević naglasio je da statistika govori da ljudi imaju 20 puta veću šansu da dožive saobraćajnu nezgodu kada sednu na moticikl nego kada voze automobil, a 45 puta veću šansu da smrtno stradaju.

„Vožnja moticikla je skopčana sa određenim rizicima, ali to nije razlog da neko ne vozi moticikl. Najvažnije od svega je da pokušamo da na viši nivo podignemo obuku u školama, da edukujemo instrukture kako bi kandidati samostalno bezbedno upravljali vozilom“, rekao je Dimitrijević.

On je dodao mediji u velikoj meri „guraju“ priču o tome da su moticiklisti ti koji voze „divlje“, ali da statistika pokazuje da se u 65 odsto slučajeva radi o greškama vozača putničkih automobila.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare