Traktori ponovo blokirali Novi Sad, najavljena radikalizacija protesta

Vesti 12. avg 202208:04 > 14:34 83 komentara
novi sad protest poljoprivrednika
N1

Poljoprivrednici koji četvrti dan protestuju ispred zgrade Pokrajinske vlade, danas oko 10 sati ponovo su blokirali Bulevar Mihajla Pupina u centru Novog Sada. Oni su kasno noćas prekinuli blokade čekajući da im se neko iz Vlade Srbije obrati, ali su jutros nastavili s blokadama jer im se niko nije obratio.

Povezane vesti:

Poljoprivrednik Radoslav Adamović rekao je novinarima da će sada uslediti „radikalizacija“ protesta, ali nije precizirao kako će to izgledati.

Na blokade koje su najavili za danas, poljoprivrednici iz Titela izlaze s traktorima, ali oni za sada ne blokiraju saobraćaj. Paori iz Vršca se u subotu priključuju protestima.

Poljoprivrednici su u četvrtak blokirali Bulevar Mihajla Pupina i Varadinski most, posle neuspelih pregovra s predsednicom tehničke vlade Anom Brnabić. Traktori su blokirali saobraćaj duž Bulevara Mihajla Pupina, na raskrsnici sa Jevrejskom ulicom, kao i Varadinski most.

Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo, a traže i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše.

Poljoprivrednik Đorđe Grujić rekao je u četvrtak da je definitivno da Vlada nije ispunila ništa i da za takav dogovor nisu ni morali da idu do Beograda.

„Dobili smo isto ono što su ponudili prvi dan“, naveo je.

Tražili su i da plaćaju gorivo bez akciza, ali im je rečeno da je to nemoguće i da će im vraćati 22 dinara po litru, ali će biti ukinuta zabrana izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare