Na Vojnoj akademiji u čin rezervnog potporučnika promovisano 77 oficira

Vesti 28. feb 202214:36 > 14:36 0 komentara
Ministarstvo odbrane

Na Vojnoj akademiji je u čin rezervnog potporučnika promovisano 77 slušalaca Kursa za rezervne oficire generacije "Septembar 2021", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Nebojša Stefanović je, obraćajući se najmlađim rezervnim oficirima, istakao da ga izuzetno raduje kada mladi i ostvareni ljudi odluče da postanu deo Vojske i „najčasnije profesije u Srbiji“.

Vaša ljubav prema otadžbini odjekuje ovim prostorom Univerziteta odbrane i Vojne akademije, gde su mnoge generacije do sada imale tu priliku i čast da postanu deo stroja naše Vojske i da čuju sve ono što su radili naši preci da bi Srbija danas bila slobodna, podignutog čela, rekao je on.

Najuspešniji rezervni potporučnici u ovom ciklusu usavršavanja su Uroš Begović iz 114. klase službe Vazdušnog osmatranja i javljanja (VOJ) sa srednjom ocenom 9,73, Dušan Marković iz 110. klase Intendantske službe sa prosečnom ocenom 9,73 i Lazar Lazarević koji je stručno osposobljavanje za rezervnog oficira Tehničke službe završio sa prosekom 9,62.

Stefanović je najboljim rezervnim oficirima klase „Septembar 2021“ uručio satove sa posvetom i čestitao na izvanrednom uspehu.

Vojska Srbije od danas na raspolaganju ima 21 rezervnog potporučnika roda Pešadije, 37 Intendantske i devet Tehničke službe, troje oficira Službe VOJ i sedmoro Sanitetske službe.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!