Načelnice iz Surdulice puštene da se brane sa slobode, sačekao ih Tončev

Vesti 15. jan 202118:57 > 19:0910 komentara

Četiri načelnice Opštine Surdulica, koje su uhapšene juče zbog navodne zloupotrebe položaja i nanete štete opštini od preko 40.000 evra u vreme kada su bile u tenderskoj komisiji, puštene su da se brane sa slobode, potvrđeno je u Višem javnom tužilastvu u Nišu.

Na teret im se stavlja to da su protivzakonito izabrale nepovoljnijeg ponuđača, što i sadašnje rukovodstvo opštine negira, tvrdeći da za to imaju neoborive dokaze.

Osumnjičene su, inače, bile najbliže saradnice sadašnjeg ministra bez portfelja Novice Tončeva, lidera socijalista u Surdulici i potpredsednika SPS-a, koji je u vreme „sporne“ javne nabavke 2014. godine, bio na čelu te opštine.

POVEZANE VESTI

Tončev ih je danas sačekao pošto su puštene uz zabranu komuniciranja sa budućim svedocima.

O ovom hapšenju i eventualnoj političkoj pozadini, odbio je da govori, a prema saznanjima N1, jedno od glavnih pitanja svakoj načelnici ponaosob, bilo je da li je neko vršio pritisak na njih u vezi sa izborom izvođača za prekogranični projekat rekonstrukcije Informacionog centra na Vlasini.

Osumnjičenima je u odbranu stalo i aktuelno rukovodstvo Surdulice.

„Nije izabran finansijski povoljniji ponuđač, jer nije priložio bankarske garancije o kreditnoj sposobnosti, što je bio uslov“, saopštila je opština Surdulica.

Komentari

Vaš komentar