Načelnik hrvatske policije: O svim detaljima prvo ćemo obavestiti Nenada Periša

Vesti 18. maj 202220:09 > 19. maj 2022 00:08 1 komentar

Načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac rekao je da će obdukcija mladića, čije je telo pronađeno na Adi Huji, najverovatnije biti objavljena u četvrtak.

POVEZANE VESTI:

„Ono što mogu da potvrdim je da smo bili u kontktu s kolegama iz Beograda i ono što sam video kroz medije je da se provlači priča da je pronađeno telo mladića, što je tačno, i da se po preliminarnim nalazima na mestu događaja i na telu može reći da bi se moglo raditi o nestalom Mateju. Sada se, da bismo bili sigurno u to, mora uraditi obdukcija koja će utvrditi tačan uzrok smrti i DNK identifikacija koja će se izvršiti danas i sutra, uporediti s uzorkom Matejevog oca pa ćemo biti u mogućnosti detaljnije i tačnije da izveštavamo javnost“, kaže.

Rekao je i kako su sve vreme u kontaktu s Matejevim ocem, koji je rekao da će doći u Beograd.

„O svim detaljima ćemo, logično i prirodno, obavestiti prvo njega, ovo sve što možemo da kažemo je uopšteno, a njemu ćemo reći datalje koje ćemo saznati danas i sutra“, dodaje Gerovac.

Sa srpskom policijom Gerovac će se sastati već večeras, kako bi raspravili šta još treba da preduzmu. Dodao je i kako će obdukcija verovatno biti obavljena sutra.

Apelovao je i na medije.

„Imam apel, kao i uvek, mislim da su čak i mediji, ovi mejnstrim, u konkretnom slučaju bili korektni. Međutim, vesti koje su se pojavljivale, koje su upućivale na to da je Matej možda bio ubijen, to molim da se ne radi. Srpska policija je korektno izveštavala medije i Matejevu porodicu i takve stvari ne pomažu jer se policija onda mora koncentrisati na te lažne vesti“, zaključuje.

Komentari (1)

Vidi sve komentare