Načelnik: Sukob migranata blizu Subotice, dvojica ranjena iz vatrenog oružja

Vesti 09. feb 202300:08 4 komentara
N1

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov objavio je da se u okolini Palića, u blizini Subotice, sukobilo dvadesetak migranata iz Avganistana i da su dva migranta ranjena.

Pročitajte još:

„Zatečena su dva povređena lica iz vatrenog oružja, za koje se sumnja da su takvi sa svojom grupom prešli više kilometara. Zahvaljujući brzoj intervenciji subotičke policije, situacija je stavljena pod kontrolu, jedan broj lica je priveden, dok su ostali prebačeni u Prihvatni centar u Subotici“, naveo je Šoralov na zvaničnom Fejsbuk profilu okruga.

Dodao je da su informacije još nezvanične.

Po njegovim navodima, u šumi je i dalje nekontrolisano kretanje migranata s područja severoistoka i severozapada.

„To su grupe migranata u proseku od pet do 30 osoba koje u toku noći predju veliki broj kilometara, prolazeći kroz više mesta, opština, želeći da ilegalno predje državnu granicu“, naveo je Šoralov.

On je dodao da je migrantska situacija u Subotici povoljnija nego ranije, ali ;“još nisam zadovoljan situacijom u Subotičkoj šumi, odnosno kontrolm na ulazu i izlazu iz nje, bez obzira što je policija u julu 2022. godine, kada je u šumi boravilo više stotina migranata, taj broj često svodila na nulu“, kazao je Šoralov.

On je najavio da će zato tražiti od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu tog područja, pre svega radi dodatne bezbednosti građana, kao i očuvanja životne sredine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare