NADA: Srbija ne sme zaboraviti srpske žrtve „Oluje“

Vesti 04. avg 202211:0910 komentara
Koalicija NADA
N1

Koalicija NADA poručila je u saopštenju da Srbija ne sme zaboraviti srpske žrtve koje su pre 27 godina u, kako se navodi, strašnom zločinu vojnih snaga Hrvatske u akciji „Oluja“ počinili najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Pročitajte još:

Kako se navodi, „u nekoliko dana zbrisan je jedan narod koji je vekovima živeo u Krajini, uništeni su njegovi tragovi, sravnjena sa zemljom svedočanstva, poput onih u Glini i Jasenovcu o genocidu koji su Srbi u Hrvatskoj preživeli u decenijama pre“.

Koalicija NADA smatra da je uvod u zločin učinjen nekoliko dana ranije, na Brionima, kada je Franjo Tuđman, rekao da u vojnoj operaciji, uz naklonost SAD, Srbi u Hrvatskoj moraju nestati.

Prema stavu koalicije NADA, sazrelo je vreme da se postavi pitanje Evropskoj uniji (EU) i NATO o njihovoj ulozi i odgovornosti za etničko čišćenje Srba.

Nikada EU nije pokrenula pitanje brutalnog zločina i kršenja prava srpskog naroda u Hrvatskoj, državi koja je njihova članica. Zbog toga Srbija ima još veću odgovornost da ta pitanja postavlja, a žrtve i zločince, nikada ne zaboravi, zaključuje koalicija NADA.

Komentari

Vaš komentar