N1 na licu mesta: Telo mladića nađeno u Dunavu prevezeno na sudsku medicinu

ada huja 1, telo, Matej Periš
N1

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje, potvrđeno je u tužilaštvu i policiji. Reporterka N1 sa lica mesta prenosi da je na telu garderoba koja odgovara onoj koju je u noći nestanka imao Splićanin Matej Periš, kao i da je telo muškarca pronađeno kod manjeg pontonskog mosta. Otac Splićanina kaže da ga je kontaktirala srpska policija i da dolazi u Beograd.

Povezane vesti

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je telo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno jutros u Dunavu kod Ade Huje.

„Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu“, navodi tužilaštvo.

ada huja, potraga, Matej Periš
N1

Reporterka N1 sa lica mesta javlja da je muškarac koji je pronađen na sebi imao farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš. Navodno je na ruci imao i sat, a u džepu mobilni telefon.

„Blic“ saznaje i da je majica koja je pronađena na telu identična majici koju je imao Periš. U pitanju je majica tamne boje sa aplikacijom jaguara i natpisom žutim slovima, a istu takvu majicu imao je Periš nosio na fotografiji koja je kružila u medijima kada je prijavljen njegov nestanak u Beogradu.

Nova.rs

Za N1 je potvrđeno da je telo izvučeno oko 9.30 časova.

Reporterka N1 sa lica mesta javlja da je telo muškarca pronađeno kod manjeg pontonskog mosta i da su mornari koji su prvi primetili telo rekli da je ono najverovatnije bilo zaglavljeno kod Pančevačkog mosta, i da je, kada je počeo da duva vetar, ono počelo da pluta.

Telo je prevezeno na sudsku medicinu gde se utvrđuje DNK materijal, naime biće upoređen DNK mladića izvuenog iz Dunava sa DNK materijalom koji je dao otac Mateja Periša.

Na terenu je veliki broj TV ekipa i čeka se neka zvanična informacija.

Od kolega iz Hrvatske stiže i informacija da je Nenad Periš, otac mladića, krenuo za Beograd.

Još uvek nema zvanične potvrde da je pronađeno telo Mateja Periša.

N1 Zagreb javlja i da će načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac krenuti iz Zagreba za Beograd, gde će se sastati s beogradskim kolegama i ocem Mateja Periša i da se nakon toga očekuje i njegova izjava za medije.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i odeći odgovara njegovom sinu.

“Mora se još uporediti DNK, ali po odeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd”, rekao je Nenad Periš.

Podsetimo, Splićanin je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je istrčao iz beogradskog kluba „Gotik“ i od tada mu se gubi svaki trag. Za njim su intenzivno tragale sve službe policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare