Nagrada „Aleksandar Tijanić“ novinarki NIN-a Sandri Petrušić

Vesti 13. dec 202113:184 komentara
N1

Novinarka nedeljnika NIN Sandra Petrušić sedma je dobitnica nagrade "Aleksandar Tijanić" koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez, saopštio je UNS.

Žiri je u obrazloženju naveo da je Sandra Petrušić, najviše pišući o kovid-19, tačno izmerila dozu profesionalnog angažovanja i napravila rendgenski snimak zdravstva u Srbiji i jednoglasno odlučio da nagradu dodeli novinarki koja baštini najbolje osobine ovog posla.

„Iskazujući i otkrivajući brojne uglove naše zdravstvene drame, od upornog, ličnog skupljanja podataka o izgubljenim životima, koji su se razlikovali od zvanične statistike, pa preko razgovora, sabiranja iskustava, upozoravanja na propuste, hvaljenja dobro učinjenog, napravila je rendgenski snimak srpskog zdravstva“, obrazložio je žiri.

Sanda Petrušić je stekla ugled ozbiljnog, autoritativnog i poštovanog novinarskog poslenika i odbranila čast profesije u teškim vremenima i na temama od sveukupne i svenarodne važnosti, naveo je u saopštenju žiri u sastavu Manojlo Vukotić (predsednik), Olivera Kovačević, Zara Tijanić Jevtović i Jelena Zorić.

Prethodni dobitnici nagrade koja nosi ime Aleksandra Tijanića su Jelena Popadić, Gorislav Papić, Ljubica Gojgić, Veljko Lalić, Živojin Rakočević i Jelena Zorić.

Komentari

Vaš komentar